mandag 8. september 2008

Uke 35

Etter innkvartering på internatet og forvirring om hvilket hus jeg skulle inn på, gikk første dag på Ringebu folkehøgskole veldig greit. Møtte kjapt romkameraten min og vi ble gode venner ganske fort. Fikk vite at vi hadde første kjøkkentjeneste og ble hengende sammen som knoll og tott noen av de første dagene.



Det er folk fra forskjellige linjer godt blanda på alle hus som utgjør en artig blanding av mange forskjellige interessante personer. Enkelte har selvfølgelig funnet hverandre og jobber sammen for å få rommet til å se mest mulig hjemmekoselig ut, der minst mulig av de hvite veggene synes.



Vi fikk kjapt innføring i hvor viktig brannreglene var og rutine på hvordan vi skulle vaske husene var minst like viktig. Ikke noe gøy om rosa alger begynner å vokse i dusjen eller om det hoper seg opp med andres hår i sluket.



Onsdag gikk hele skolen på tur opp til Gammbu, et område et stykke oppi skogen her, med skikkelig lavvo med ovn og stort bålområde. Et sted det bare var å gå opp og overnatte i når som helst. Ettermiddagen var mektig inspirert av idrettslinja med volleyball og mange timer inne i den varme gymsalen med innebandy, fotball, basket og fresbee. En gammal fotballspiller og treningsperson som meg selv fikk noen slag da jeg fant ut at det ikke bare var meg, men at også gutta turte og spille hardt. Kan ikke unngå og fly i bakken når man løper på en godt trent kar godt over 80kg som er fiksert på å få ballen forbi og i mål.



Felles stua er blitt mye brukt etter hvert og det er forskjellige temaer i forskjellige hus. I Oppegard bor det mange gutter, dermed går det i singstar, guitarhero og andre sosiale tv-spill. I Sygard bor det bare jenter på store rom og de samles ofte i sin egen eller andres tv-stue og ser på tv eller film når kanalene ikke rekker til. Tilslutt er det Nigard som har jobbet opp en interesse for hekling. Innimellom Gray’s Anatomi, Desperate Housewives og sykkelturer lages det pannebånd, luer og babytepper.



I dag er det lørdag og halve skolen blir med på gratis taxitur inn til Fåvang for endelig å kunne helle i seg den etterlengtede Ølen. Uken har vært lang og innholdsrik og de fleste er glad for at det er helg med egg og varme rundstykker til en senere frokost uten planer resten av dagen.



Etter hvert som helgen har sunket over oss har vi egentlig blitt skuffet. Denne første helgen som skulle bestå av deilig avslapning og uavhengig av oppsatte planer skulle vi ha det gøy. Overraskende nok finner vi oss selv(Tonje og Ida) i dagligstuen og ser på tv etter at kake planene ble lagt til i morgen og TP spillet i hoveddagligstuen ser altfor komplisert ut, har vi havnet i sofaen i fortvilelse over at det er for tidlig og legge seg og for slitne til og pilse. Denne helgen kom med høye forventninger om all avslapningen vi skulle ha, men finner at det blir kjedelig uten faste tider å leke på.


Ingen kommentarer: