torsdag 6. november 2008

Heia Ringebu...

Trist dag i dag. Andreas har visstnok(virker veldig troverdig) blitt lurt til å røyke hasj(noen andre tilba seg å rulle røyken hans da han var litt veel full) i hjemreise- helgen som var. Tidlig neste uke gikk hantil politiet for å anmelde det, de hadde for mye å gjøre, men ba han komme tilbake dagen etter og snakke med skolens ledelse. Dermed ga han frivillig fra seg en tisseprøve og fortalte sin historie til rektor. To dager etter hadde skolen urinprøver av "tilfeldig" utvalgte. (det hadde vi hørt uka før at de skulle ha engang). Andreas testet selvfølgelig positivt på den og under middag kom en krass beskjed om at han hadde testet positivt og ble dermed utvist. Han skulle komme seg bort før kl. 13:00 dagen etter og kunne bare glemme å vise seg på skolens område "ever again".
Selvfølgelig skapte ikke dette til særlig godtillitt eller samhold mellom elever og ansatte på skolen og vi samlet oss i sal 1 og fikk rektor ned for å gi oss sin side av historien. Det fikk vi mildt sagt ikke mye ut av. Mye bortforklaringer og rare svar, men vi har hvertfall konstantert at om en jente her drar ut en lørdag, noen legger noe i drinken hennes(og doper henne), da er det hennes feil, og om hun blir voldtatt eller annet er det en personsak, men hun kan bare glemme å fortsette på Ringebu folkehøgskole for da blir hun utvist. (Hvordan kan det være en personsak?)

1 kommentar:

Anonym sa...

Heia gjengen stå på!
Forvent og krev god skoleledelse i slike tider.
Det er når det trengs som mest at det motsatte blir synlig.

Men husk det er alltid minst to parter i en konflikt! Alle med sin historie og som vil bli trodd. De har alle rennome og ansikt å ta vare på.